- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нема прекида ватре до почетка преговора

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Русија никада није била против преговора са Украјином, међутим, конфликт се не може решити преко посредника, изјавио је руски председник Владимир Путин на конференцији за штампу крају самита Шангајске организације за безбедност у Астани.
Путин је рекао да је прекид ватре на линији раздвајања немогућ до почетка мировних преговора са Украјином. Москва не може да прогласи прекид ватре у нади да ће друга страна предузети позитивне кораке, нагласио је он.

„Не можемо дозволити да непријатељ искористи тај прекид ватре како би побољшао своју позицију“, рекао је Путин.

За прекид ватре Украјина мора да пристане на такве кораке по питању демилитаризације који би били неповратни и прихватљиви за Руску Федерацију.
Он је истакао да је Москва увек за преговоре, али сумња да се конфликт може решити преко посредника. Он је објаснио да је решавање сукоба преко посредника немогуће због чињенице да такав посредник вероватно неће имати овлашћења да потпише коначни документ.
Русија озбиљно разматра изјаву Доналда Трампа да може да заустави конфликт у Украјини. Како истиче, он није упознат са његовим предлогом Трампа о завршетку сукоба.
„Морамо осигурати да друга страна пристане да предузме кораке који су неповратни и прихватљиви за Руску Федерацију“, рекао је Путин у обраћању новинарима руским медијима.
Он је још једном истакао да руководство Украјине нема легитимитет. Путин сматра бесмисленим обраћање директно Врховној ради, пошто већина њених посланика слуша нелегитимну владу Украјине.
Талибани - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
РУСИЈА
Путин: Талибани су савезници Русије у борби против тероризма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала