- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер: Нека Новак настави да руши рекорде

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, на овогодишњем Вимблдону покушаће да изједначи рекорд Роџера Федерера, швајцарске тениске легенде, који има осам титула на енглеској трави. Ако је Федереру веровати на реч, он ће навијати за српског аса.
Без обзира на то што је недавно оперисан Новак Ђоковић и даље је један од фаворита за освајање титуле на Вимблдону, а Роџер Федерер не би се бунио уколико Србин подигне пехар.
„Нека Новак само настави да руши рекорде. Надам се да ће Енди моћи да игра колико му кук дозвољава, јер још има жељу. Рафа зна да је био у тешкој ситуацији и верује да може и даље да побеђује колико је могуће“, рекао је Федерер који још жели да гледа старе ривале.
Објаснио је због чега је желео да се повуче пре осталих чланова „велике четвроке“
„На конференцији неколико дана раније сам рекао свима колико сам срећан што први одлазим и то што сам се пензионисао пре Рафе, Новака, Ендија, било би ми болно да се неко од њих повукао раније. Имао сам каријеру без њих на почетку каријере и они треба да имају део каријере и без мене. Важно ми је било да то чују и они и новинари. Кад сам одлазио са конференције схватио сам колико је брутално и колико је крај каријере уствари близу“, рекао је Федерер.
Присетио се свог опроштаја и емоције које је изазвао последњи меч.
„За мене је било веома важно да осталим играчима да кажем свим играчима једно велико хвала. Да схвате колико ми значи што су дошли на мој последњи меч. Рафа није био спреман на све те емоције, хтео је да игра тај дубл, мислио је да ће бити неких емоција, али не оволико. Каријере су нам пролазиле пред очима. Остали су вероватно размишљали о томе да остају и да играју. Вероватно су осећали да су ту“, истакао је Швајцарац.
Говорио је и о томе како је одлучио да се повуче.
„Тог лета сам већ схватио да моје колено неће бити боље и почео сам да размишљам где да се повучем. Решио сам да то буде на Лејвер купу у Лондону, баш тада ме је позвао Рафа и одлучили смо да играмо заједно дубл. Тада сам решио да се то снима, јер сам знао да ће бити опуштено“, закључио је Федерер.
Према писању „Тајмса“ прослављени швајцарски тенисер вероватно ће гледати Новака у другом колу Вимблдона. Српски ас игра против Британца Џејкоба Фирнлија.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
СПОРТ
Московски спектакл за памћење: „Хвала нашој руској браћи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала