- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Авијатичар“ одржао лекцију „Професору“: „Није ми јасно и не могу да верујем!“

© AP Photo / Martin MeissnerРалф Рангник
Ралф Рангник  - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Селектор фудбалске репрезентације Аустрије Ралф Рангник изјавио је да је разочаран елиминацијом у осмини финала Европског првенства, али је додао да је поносан на играче, док је селектор Турске Винченцо Монтела истакао да је тимски дух донео велики тријумф.
Фудбалери Аустрије су у Лајпцигу у осмини финала ЕП поражени од селекције Турске резултатом 2:1.
"Не могу да верујем да смо испали. Били смо убеђени да ћемо да наставимо наше путовање кроз овај ЕУРО. Како су нас избацили? И даље ми није јасно и не могу да верујем. Да смо стигли до продужетака, сигуран сам да бисмо победили. Сто одсто сам сигуран", рекао је Рангник.
Популарни „Професор“ је истакао да је поносан на свој тим.
"Нисмо били миљеници среће на мечу са Турском. Имали смо времена да изједначимо, али су они имали сјајног голмана. Све четири утакмице које смо одиграли на ЕП биле су веома забавне. Нису све биле добре, али јесу интензивне и занимљиве. Морамо ово искуство сада да применимо на Лигу нација и на квалификације за Светско првенство", додао је селектор Аустрије.
Његов колега са клупе Турске Винченцо Монтела изјавио је да је срећан због пласмана у четвртфинале Европског првенства, преносе италијански медији.
"До последњег минута смо показали тимски дух. Први пут смо га видели на мечу квалификација за ЕП против Хрватске. Он се потом изгубио, али смо сада успели да га вратимо. Веома сам срећан због играча", рекао је Монтела, легендарни италијански фудбалер познат под надимком „Авијатичар“ због начина прослављања голова.
Фудбалери Турске ће у четвртфиналу ЕП играти против Холандије.
"Идемо корак по корак. Имамо противника чији се играчи боре као лавови. Сакупићемо менталну и физичку енергију и наставити својим путем. Овај тим игра срцем. Срећан сам због милиона навијача, који навијају за ове момке", истакао је Монтела, који је у септембру прошле године преузео репрезентацију Турске.
Утакмица четвртфинала ЕП између Турске и Холандије биће одиграна шестог јула у Берлину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала