- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Си: ШОС је на исправној страни историје ─ у нашим рукама је будућност региона

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаКинески председник Си Ђинпинг на самиту ШОС
Кинески председник Си Ђинпинг на самиту ШОС - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Шангајска организације за сарадњу (ШОС) је на исправној страни историје – на страни правде, миран развој региона је у рукама асоцијације, изјавио је кинески председник Си Ђинпинг у обраћању на 24. састанку Савета шефова држава-чланица ШОС у Астани.
Си је нагласио да се промене у свету тренутно убрзавају и да човечанство поново стоји на раскрсници историје.
„ШОС стоји на исправној страни историје, на страни правде и непристрасности и од изузетног је значаја за свет“, констатовао је кинески лидер.
Према његовим речима, државе-чланице Шангајске организације за сарадњу требало би да покажу солидарност и да се заједничким напорима супротставе спољном мешању у њихове унутрашње ствари.
„Пред реалним изазовима, попут спољног мешања и фрагментације, морамо да удружимо снаге и покажемо солидарност. Морамо да се супротставимо томе руку под руку и да пружимо једни другима чврсту подршку“, додао је председник Кине.
Како је рекао, чланице Организације морају да штите право на развој, да подржавају стабилност производних ланаца и стимулишу регионалну привреду.
„Државе-чланице ШОС морају да се придржавају инклузивности, заједно промовишу технолошке иновације, обезбеде стабилност и континуитет ланаца производње и снабдевања, стимулишу унутрашње покретаче регионалне економије и допринесу остварењу заједничких развојних циљева“, закључио је Си Ђинпинг.
Самит ШОС одржава се 3. и 4. јула у Астани.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
СВЕТ
Путин: Мултиполарни свет већ је постао реалност
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала