Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ђурић: Јалов Куртијев покушај да демонизује Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићМарко Ђурић
Марко Ђурић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић оценио је да ауторски текст у „Њујорк тајмсу“ представља јалов покушај премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да демонизује Србију и прикаже је као фактор нестабилности на Западном Балкану.
„Агресивна реторика и неистине којима је Курти покушао да, у ретроградном и анахроном стилу, обмане међународну јавност, говоре о његовој конфликтној природи и намери да се Западни Балкан по сваку цену дестабилизује. Његов ауторски текст у Њујорк тајмсу је јалов покушај да се, играњем карту старих предрасуде, Србија демонизује, и прикаже као фактор нестабилности на Западном Балкану“, навео је Ђурић на друштвеним мрежама.
Истина је управо супротна - Србија је стуб регионалног мира и стабилности, конструктиван међународни фактор и кредибилан саговорник, док су политички лидери из Приштине, предвођени Аљбином Куртијем, све супротно од тога, поручио је Ђурић.
„Њихова кампања обесправљивања српског народа на Косову и Метохији, одбијање до спроведу обавезе преузете у досадашњем току дијалога са Београдом, као и одбијање да се уопште сусретну са нашим преговарачима сигнализирају да су стварне намере Приштине да се у региону поново разбукти пожар сукоба да би тамошњи сепаратисти такву ситуацију искористили за консолидацију свог државотворног пројекта“, навео је Ђурић.
Додао је да ће о свему томе подробно обавестити представнике више од 30 земаља који ће се окупити на предстојећем Самиту НАТО у Вашингтону, како би им још једном објаснио да је прича данашње Србије прича о успеху.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала