- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићев загрљај за Ендија Марија на вимблдонском опроштају /фото/

© AP Photo / Ng Han GuanЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2024
Пратите нас
Британски тенисер Енди Мари и његов брат и партнер у дублу Џејми нису успели да се пласирају у друго коло Вимблдона, пошто су у првом колу изгубили од аустралијског пара Ринкија Хиџикате и Џона Пирса 7:6, 6:4. Енди Мари је најавио да ће му ово бити последње учешће на Вимблдону.
Међу гледаоцима на пуним трибинама на Централном терену били су његова породица, као и Новак Ђоковић, прва тенисерка света Ига Швјонтек, али и бројне легенде међу којима Мартина Навратилова, Џон Мекинро, Тим Хенман, Лејтон Хјуит.
Ђоковић је загрлио Марија, потрошио време да се нађе на овом догађају у који је организован у Ендијеву част и испоштовао дугогодишњег ривала и пријатеља.
Организатори су после меча пустили кратак видео, исечке из најважнијих мечева и тренутака из Маријеве каријере и емотивне поруке његових ривала Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала, као и Венус Вилијамс.
Мари је једва задржавајући сузе после меча причао о својој каријери, подршци родитеља и тренера и о томе како је упознао супругу Ким. Осврнуо се на бројне титуле, али и тешкоће које је имао током каријере и наговестио да би могао да се бави тренерским послом.
"Тешко је. Волео бих да наставим да играм, али мислим да не могу. Физички је јако тешко за мене, све те повреде оставиле су трага. Обожавам спорт, да играм, то ми је дало толико тог у животу, лекције које сам научио и о животу и спорту. Не желим да станем, али је тешко", рекао Мари на терену после меча.
Британац је морао да одустане од учешћа у синглу јер се није довољно опоравио од повреда, али и јер је пре мање од две недеље подвргнут операцији током које му је уклоњена циста на кичменој мождини, због које је осећао бол у нервима у десној нози.
Он је добио специјалну позивницу организатора и требало би да игра на Вимблдону у мешовитом дублу.
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
СПОРТ
„Косово је Србија“ се орило Москвом – Николићев ЦСКА надиграо ОФК Београд /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала