- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дебакл Словенаца – Хрвати се провукли

© Фото : ФИБАЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2024
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Словеније доживела је прави дебакл у полуфиналу квалификација за Олимпијске игре, али је Хрватска успела да остане на том путу.
Словенци су поражени од Грчке са убедљивих 96:68, а није им помогла ни добра партија једног од најбољих играча света Луке Дончића.
Он је утакмицу завршио са 21 поеном, седам скокова и пет асистенција, а праву подршку имао је само од натурализованог Американца Џоша Ниба који је додао 17 поена уз седам ухваћених лопти.
Очајни су били Клемен Препелич (шест поена), Зоран Драгић (четири поена) и Влатко Чанчар (два поена) па Словенци нису могли да се надају победи.
На другој страни се истакао Американац Томас Вокап са 19 поена, а Јанис Адетокумбо није форсирао и имао је 13 поена за скоро 21 минут на терену.
Грци су се пласирали у финале квалификација где ће одмерити снаге са Хрватском која је савладала Доминиканску Републику са 80:77.
Хрватску је предводио Ивица Зубац са 25 поена и девет скокова, пратио га је Џејлин Смит са 14 колико је имао и Дарио Шарић, а на другој страни Крис Дуарте је имао 17 поена.
,Претходно је до финала стигао и Бразил који је савладао Филипине са 71:60.
У финале иду и Бахами после тријумфа над Либаном резултатом 89:72, а тим путем ће и Летонија после тријумфа над Камеруном са 72:59.
У финале је прошла и Шпанија, мучила се са Финском, али је на крају славила са 81:74.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала