- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Димитров предао Медведеву – славље Алкараса и Синера

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, пласирао се у четвртфинале Вимблдона победом над Игом Умбером од 6:3, 6:4, 1:6, 7:5. Потом је Јаник Синер надиграо Бена Шелтона са 6:2, 6:4, 7:6. Григор Димитров предао је меч Данилу Медведеву у првом сету после повреде.
Бугарин је предао Медведеву при резултату 5:3 за Руса.
То све значи да ће Медведев на Синера у четвртфиналу Вимблдона.
Пре Димитрова, данас је и Медисон Киз предала због повреде, а незгодно је пала и Ема Радукану.
Алкарас ће у четвртфиналу играти против Томија Пола.
После тешког меча и једва изборене победе против Френсиса Тијафоа,Карлос Алкарас требало је да пред собом има нешто лакши задатак.
Првих неколико гемова текло је у мирном ритму, али се само чекало да Алкарас убаци у „пету брзину“ што се догодило у петом гему када је стигао до брејка. Док противник са друге стране није успевао да запрети сигурни Шпанац није морао да се мучи и рутински је повео са 1:0 у сетовима.
У другом сету видело се оно што је могло да се види од почетка турнира, а то је да Карлос има осцилације када игра на трави. Умбер је од старта почео да прети на сервис шпанског тенисера, а у петом гему имао је и четири брејк лопте, међутим није успео да их искористи.
Деловало је да ће Француз озбиљније запретити, међутим када је било најпотребније Шпанац је поново проиграо најбољи тенис, направио је брејк и повео са 2:0. Потом је дошло до компликација, Умбер је добио трећи сет са чак 6:1, али је Карлитос некако успео да га слови и прође даље.
Синер је надиграо Шелтона у три сета, посебно је имао потешкоћа у трећем, али је добио тај-брејк и прошао је даље.
Меч је трајао два сата и 10 минута. Шелтон је 14. тенисер света, Синер је дошао до треће победе у четвртом међусобном сусрету са Американцем.
Томи Пол је заказао дуел са Карлосом Алкарасом после победе над Робертом Баутистом Агутом од 6:2, 7:6, 6:2.
Американка Медисон Киз није имала среће. Повредила се пре него што је сервирала за победу против Паолини. На крају је завршни резултат био 3:6, 7:6, 5:5.
Киз је узела медицински тајм-аут пре сервис за победу. Није успела да освоји гем, хтела је потом још да настави да игра, али није успела па је морала да преда.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2024
СПОРТ
Руско-бугарски дерби и Данилова најава спектакла: „Увек забавни мечеви, увек забавни поени“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала