- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Сијартов савет европским политичарима: Вежите појас и пратите наредне Орбанове кораке

© Sputnik / Alexey Maishev / Уђи у базу фотографијаМађарски премијер Виктор Орбан и председник Русије Владимир Путин
Мађарски премијер Виктор Орбан и председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2024
Пратите нас
Мађарски министар спољних и економских послова Петер Сијарто посаветовао је европским политичарима да „вежу појас“ уочи мировне мисије мађарског премијера Виктора Орбана следеће недеље.
„Данас је недеља, што значи да се полако ближи крају прва недеља мађарског председавања ЕУ, током које је свима постало јасно да ће у наредних шест месеци ово бити мировна мисија. Мађарска и мађарска влада ће учинити све да помогну да се оконча рат у суседству, успостави мир и да Европа, после две и по године, коначно ишчупа из угушујуће ратне кризе“, рекао је Сијарто у видео-поруци објављеној на друштвеним мрежама.
Министар је приметио да се Орбан због посете Москви суочио са критикама проратних политичара Европске уније.
„Ови напади нас не одвраћају и не обесхрабрују. Мировна мисија се наставља, па чак и интензивира, стога молим европске проратне политичаре да вежу појасеве и пажљиво прате дешавања следеће недеље“, додао је Сијарто.
Према његовим речима, протекла недеља показала је да кризу у ЕУ погоршавају бројни проратни политичари који Украјини испоручују оружје, фантазирају о слању трупа тамо и причају о употреби нуклеарног оружја, док мировни покушај мађарског премијера Виктора Орбана дочекују на нож.
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2024
СВЕТ
ЕУ у паници – спремају казну за Орбана због посете Москви
„Европа је пуна проратних политичара који су ове недеље иступили и проговорили и критиковали мађарску владу и мађарског премијера јер раде за мир и преговарају о могућности мира“, истакао је Сијарто.
Европска комисија тврди да Орбанова посета Русији наводно нарушава јединство Запада у погледу политике према Украјини. Орбан је одговорио на критике рекавши да су напори да се успостави мир у Украјини пропали због „бунила бриселских бирократа“.
Орбан и његова делегација допутовали су у петак у Москву и састали се са руским председником Владимиром Путином. Посету Москви Орбан је назвао следећом етапом мировне мисије, чија је прва етапа била путовање у Кијев 2. јула. Мађарски премијер је рекао да следеће недеље намерава да одржи неколико „једнако неочекиваних“ састанака.
Такер Карлсон с америчког Фокс њуза - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2024
СВЕТ
Такер Карлсон: Орбан једини покушава да заустави уништење Украјине
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала