- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва се огласила о спекулацијама појединих балканских медија о кризи у руско-српским односима

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
Пратите нас
Последњих недеља бројни балкански медији, а посебно портал „Нова“, активно су ширили лажне информације о наводно насталим потешкоћама у руско-српским односима. Њихови аутори тврде да дијалог Москве и Београда пролази кроз кризни период и да је нарушено међусобно разумевање билатералних контаката, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
У саопштењу се истиче да су ове изјаве апсолутно нетачне и противрече чињеницама. Упркос тешкој међународној конјуктури, блиске везе између Русије и Србије настављају да се систематски развијају на основу широке и конструктивне агенде.
„Са партнерима редовно размењујемо приступе и процене. Конкретно, о целом комплексу руско-српских односа детаљно је разговарано током посете Београду 1-2. јула заменика министра спољних послова Руске Федерације А.В. Грушка. Његови сусрети са највишим руководством Републике Србије, укључујући председника Републике Србије А. Вучића, председника Владе М. Вучевића, потпредседника Владе А. Вулина, потпредседника Владе И. Дачића и министра без портфеља у Влади Србије Н. Поповића. Више детаља можете пронаћи у коментару Министарства, који је доступан на свим онлајн изворима Министарства спољних послова“, објашњава се у саопштењу.
У саопштењу се додаје да је „очигледно да партнерски приступ развоју сарадње Москве и Београда толико узрујава неке медије и оне који стоје иза њих, да се лажне информације о такозваном раздору шаљу у локално информативно поље чак и у светлу недавно одржаних руско-српских преговора“.
Апсурдност ових публикација прокоментарисала је раније и амбасада Русије у Београду.
Прозападни портал „Нова С“, као и неколико опозиционих портала, раније је, позивајући се на изворе, писао да је недавно председник Србије Александар Вучић наводно три пута покушао да разговара телефоном са руским лидером, али он „није желео са њим да разговара“. Како наводе ови медији, заменик руског министра спољних послова завршио је радну посету Србији незадовољан разговором са председником Србије.
Министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2024
СРБИЈА
Лаж и дезинформација: МСП и министар Поповић о спекулацијама медија о односима Русије и Србије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала