- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан наставља мировну турнеју: Након Пекинга, иде у Вашингтон

© AP Photo / Denes ErdosПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан выступил на ежегодной международной пресс-конференции в Будапеште, Венгрия
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан выступил на ежегодной международной пресс-конференции в Будапеште, Венгрия - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан из Пекинга одлази у Вашинготон у оквиру своје мировне турнеје која има за циљ да се пронађе начин да се реши конфликт у Украјини.
„Следећа станица је Вашингтон“, написао је Орбан на друштвеним мрежама, објавивши снимак уласка у авиона који напушта Пекинг.
Програм Орбанове посете САД није саопштен.
Након Кијева и Москве, Орбан је данас био у посети Пекингу у оквиру своје „мировне мисије“.
Током посете Пекингу, мађарски премијер Виктор Орбан је обавестио кинеског председника о својим посетама Москви и Кијеву, јавила је централна кинеска телевизија. Са своје стране, кинески лидер је нагласио да Кина стално промовише преговоре о украјинском сукобу и подржава све напоре за промовисање мирног решавања кризе.
„Главне позиције и правци напора Кине и Мађарске (за решавање украјинске кризе) се поклапају, Кина је спремна да настави да одржава сарадњу са Мађарском и релевантним странама“, додао је Си Ђинпинг.
Шеф кабинета мађарског премијера Гергељ Гуљаш истакао је да Мађарска нема мировни план за Украјину, да он треба да се договори са странама у сукобу.
„Немамо конкретан мировни план, уверени смо да се он може направити само заједно са странама (у сукобу). Али, сигурни смо да је за дијалог потребан прекид ватре, јер је без тога нереално водити делотворне преговоре“, рекао је Гилас.
Атмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
СВЕТ
Орбан код Си Ђинпинга: Кина је кључна сила у стварању услова за мир у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала