- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Спречен покушај Украјине да отме руски стратешки ловац Ту-22МЗ

© Sputnik / Алексеј Филипов / Уђи у базу фотографијаАвиони Ту-22МЗ
Авиони Ту-22МЗ - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
Пратите нас
Федерална служба безбедности спречила је покушај украјинских обавештајних служби да, уз подршку земаља НАТО-а, организују отмицу стратешког бомбардера Ту-22М3, саопштила је прес служба ФСБ Русије.
„Федерална служба безбедности Руске Федерације спречила је још један покушај украјинских специјалних служби да изведу операцију отмице далекометног стратешког бомбардера Ту-22М3, Ваздушно-космичких снага Русије“, саопштио је ФСБ.
Како се истиче, украјинска обавештајна служба намеравала је да регрутује руског војног пилота да за новчану награду (три милиона евра) и италијанско држављанство превезе и спусти ракетни носач у Украјину. Откривено је учешће обавештајних служби земаља НАТО-а у припреми операције и њеном спровођењу, додаје се у саопштењу.
„Током оперативне игре руски контраобавештајци су добили информације које су помогле нашим оружаним снагама да гранатирају аеродром Озерно, Оружаних снага Украјине“, објашњено је у тексту.
Ту-22М3 је надзвучни ракетоносач-бомбардер великог домета са променљивом геометријом крила, дизајниран за уништавање морских и копнених циљева вођеним пројектилима и ваздушним бомбама, носач нуклеарних и конвенционалних бомби и пројектила.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала