- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић објаснио поруку са терена: „Када неко прекорачи линију – реагујем“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
Пратите нас
После пласмана у четвртфинале Вимблдона, Новак Ђоковић на конференцији за медије објаснио је због чега је реаговао када је публика била непристојна, а осим тога проговорио је и о томе како се осећа с обзиром на повреду колена.
Новак Ђоковић за два сата је савладао Холгера Рунеа и тако лакше него очекивано прошао у четвртфинале, а после победе имао је разлога да буде расположен.
„Добро се осећам. Сјајан меч. Холгер није играо на очекиваном нивоу, али учинио сам да му буде непријатно на терену у том погледу што сам био солидан на основној линији. Имао је прилику да пребаци моментум на своју страну, али одиграо сам добро у тим сетовима. Увек је изазов играти са Рунеом у три сета, рекао је Новак.
Иако има 37 година, освојио је 24 Грен слем титуле српски ас и даље није миран и опуштен колико би могао да буде.
„Не стварно. Уживам у времену са породицом. Покушавам да у слободним данима тренирам, али после тога склоним мисли са тениса. Тензије и притисак су и даље веома јаке“, рекао је Новак.
После победе је имао посебну поруку за публику која га је провоцирала на специфичан начин навијајући за Рунеа. Викали су „Рууууне“, због чега је то Новака подсетило на дуго „у“.
„Гледајте, не знам шта Вимблдон може да уради. Када се то деси, публика је платила те карте, имају право да буду ту и навијају како хоће. То је ствар тога како бирају да се понашају и подрже свог играча. Можемо рећи да судија може да их смири, али не може ни он пуно да уради. Неће избацити читаву трибину јер се не понашају како треба. Због њих смо глобални спорт. Покушао сам то и да кажем на терену. Наравно да ћете подржавати једног или другог, у потпуности је то разумљиво, али ако неко прекорачи линију, ја реагујем“, поручио је најбољи свих времена.
Нахвалио је наредног противника Алекса Де Минора и истакао све његове квалитете.
„Мислим да је он понајбржи на Туру. Много је напредовао у последњих годину и по. Играо сам на Аустралијан опену прошле године са њим, сјајан меч. Од тада до данас, његов напредак и то што је ушао у Топ 10 није изненађење. Увек је имао брзину, одбрану и спретне руке. Лејтон Хјуит је његов ментор и тренер, мислим да је то сјајан спој. Због стила игре, Лејтон је играо слично као Алекс. Иде у правом смеру. Сервис је постао његово оружје, што није био случај раније. Комплетан је играч, усталио се као Топ 10,15 играч, стално игра у позним фазама на Грен слемовима. Већ ме је победио у Аустралији, нема разлога да мисли да не може и овде. Наравно, Грен слем је друга прича. Свиђају ми се моје шансе“, истакао је српски ас.
Док се велики број играча мучи са травом и проклизавањем Новак срећом нема проблема.
„Лично, осећам се добро. Колено је било добро. Није реаговало негативно на неколико проклизавања. Чудно што се десило толико пута. Није толико тога било као претходних година. Задовољан сам тиме. Вероватно због другачијег начина кретања по терену, због опреза због колена. У последњих неколико мечева сам имао неколико клизања које нисам покушавао раније. Када затворите кров, знате да ће трава бити клизавија. Не схватите ме погрешно, срећни смо што га имамо. Тада су веће шансе да се неко повреди. Видели смо Димитрова, морао је да се повуче. То је судбина ове подлоге“, рекао је Новак.
Упитан је да се присети свог првог Грен слема, а онда је као значај део каријере поменуо и титулу освојену са Србијом.
„То је било 2008. године, освојио сам Аустралијан опен. Наравно, прва је посебна. Пробио сам лед. Требало ми је три године да освојим другу. Мучио сам се шта ми је потребно да добијм пре свега Надала и Федерера који су доминирали тад. Било је неколико кључних тренутака у мојој каријери који су били битни. Освајање Дејвис купа са Србијом. Осећао сам се као да имам крила. Прва титула за Србију и то пред домаћом публиком. Потом сам имао можда и своју најбољу сезону у каријери. Тада сам постао бољи, веровао сам да могу да добијем Надала и Федерера. Постоји неколико достигнућа у нашој каријери. Прво је како да освојите Грен слем, па како да будете први на свету, онда како да то радите годинама. Многи тенисери то никада нису урадили, тако да сам почаствован тиме. Зверев је добар пример. Када видите његове резултате и игру и оно што је урадио до сада. Дефинитивно је заслужио Грендслем титулу. Није лако. Што више прође без да је освојите, то више мислите о њој. Почнете да сумњате у то. За играча попут Доминика Тима, када је он освојио Грен слем, није могао да одржи тај ниво дуго. Повреде су га сустигле. Он је играч који је могао да освоји неколико титула. Имате невероватне играче који никада нису освојили Слем", рекао је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
СПОРТ
Новакова никад гласнија порука за лаку ноћ: „Верујте ми, не можете да ме дотакнете“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала