- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сијарто: НАТО наставља подршку Украјини, Мађарска неће да учествује у томе

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
Пратите нас
Нацрти резолуција самита НАТО указују на то да ће алијанса покренути мисију подршке Украјини, Мађарска неће слати своју војску и неће учествовати у финансирању Кијева и слању оружја, изјавио је мађарски министар спољних послова и спољних економских односа Петер Сијарто.
Према његовим речима, постоји само један начин да се заустави ескалација сукоба у Украјини – прекид ватре и мировни преговори, па је Мађарска започела своју „мировну мисију“ и упутила се, између осталог, у Вашингтон.

„Изнећемо и ово на самиту НАТО-а: нема решења на бојном пољу. Како је могуће да се и после две и по године то не види?! Међутим, нацрти резолуција наредна три дана указују на комплетно неразумевање: НАТО ће покренути мисију подршке Украјини. Ми не учествујемо у томе: не испоручујемо оружје, не дајемо војнике, не учествујемо у финансирању“, написао је Сијарто на друштвеним мрежама.

Претходно је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао да НАТО жели да повећа своју координациону улогу у испорукама оружја Украјини и обуци њених војника. Тридесет једна држава подржава ову одлуку, док Мађарска не жели и неће да учествује у томе. Мађарско руководство је саопштило да одбија да учествује у НАТО иницијативи, страхујући од даље ескалације. Генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг рекао је да прихвата одлуку Мађарске да не учествује у мисији алијансе да координира помоћ Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала