- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бошњачки одборници поново бојкотовали комеморативну седницу Скупштине општине Сребреница

Сребреница - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
У Сребреници је данас одржана комеморативна седница Скупштине општине на којој је одата почаст свим страдалима у последњем рату, коју су и ове године бојкотовали бошњачки одборници.
Комеморативна седница се одржава у складу са 17-годишњом праксом, на којој је одаје пошта подједнако свим жртвама протеклог рата - Србима, страдалим у Подрињу и Бошњацима у Сребреници.
Одборници сребреничке скупштине пре 17 година закључили су да су у овој локалној заједници страдали припадници српског и бошњачког, али и осталих народа, преноси РТРС.
Од тада се сваке године, 10. јула, одржава комеморативна седница локалног парламента.
Пре одржавања седнице председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је за РТРС да не очекује да ће се на комеморативној седници у Сребреници појавити бошњачки одборници.
„Не појављују се ни њихова удружења. Мислим да ће тако бити и данас“, рекао је Којић и додао да Бошњаци раде онако како им политичко Сарајево каже.
„Такво понашање неће донети добро ни Бошњацима, ни Србима“, указао је Којић, наводећи да медији у Федерацији БиХ говоре само о бошњачким жртвама, а да српске ни не спомињу.
Истакао је да је политика Сарајева и западних амбасада да ућуткају Србе.
„Да не причамо о нашем страдању, али нас нико неће ућуткати, на то нема права“, рекао је Којић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала