- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ спречио атентате на тројицу високих војних званичника Русије

© Sputnik / ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаФСБ РФ
ФСБ РФ - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Официри Федералне Службе Безбедности Русије спречили су покушај украјинских специјалних служби да дигну у ваздух три висока руска војна званичника у Москви, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ.
„Федерална служба безбедности Руске Федерације спречила је покушај украјинских специјалних служби да изврше терористичке нападе на три висока војна лица Министарства одбране Руске Федерације у граду Москви“, наводи се у саопштењу.
Украјинске обавештајне службе контактирале су једног од чланова посаде брода, предлажући му да изведе терористички напад.
Приведен је држављанин Русије рођен 1994. године, који је, по налогу украјинске војне обавештајне службе, „путем курирских служби организовао испоруку три експлозивне направе велике снаге, маскиране у паковању поклона, на адресе становања у Москви начелника ресора руског министарства одбране“, напомиње ФСБ.
Ухапшени је признао да га је у мају 2024. регрутовао службеник украјинске војне обавештајне службе и да је пристао да за новчану надокнаду изврши задатке везане за припрему терористичких напада на руску територију.
Експлозивне направе је требало да буду детониране након што курири пријаве доставу пакета примаоцима, додала је обавештајна служба.
Главнокомандујући Истражног комитета Руске Федерације против руског држављанина покренуо је кривични поступак по предмету покушаја терористичког напада и недозвољене трговине експлозивом и експлозивним направама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала