- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ударац за Американце – без једне звезде у Паризу

© AP Photo / Tony GutierrezКавај Ленард
Кавај Ленард - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Кавај Ленард, амерички кошаркаш, неће наступати за репрезентацију Сједињених Америчких Држава на Олимпијским играма. Иако је увидео да је спреман, донео је одлуку да остатак лета проведе спремајући се за наредну НБА сезону.
Лоше вести стигле су америчком тиму током припрема за Олимпијске игре јер „дрим тим“ неће путовати у Француску у очекиваном саставу.
Уместо Каваја Ленарда место би требало да добије Дерик Вајт, кошаркаш Бостона.
„Кавај је у последњих неколико недеља покушао да се спреми за Олимпијске игре, одрадио је неколико јаких тренинга у Лас Вегасу. Осетио је да је спреман да се такмичи. Међутим, због респекта према репрезентацији и Клиперсима одлучено је да је у његовом најбољем интересу да остатак лета проведе спремајући се за предстојећу НБА сезону него да игра са тимом на Олимпијским играма“, наводи се у саопштењу америчког тима.
Ленард се у протеклом периоду суочавао са неколико повреда, а проблем му је правило и колено. Међутим, очигледно је да се кошаркаш добро осећа и да не жели да ризикује да угрози почетак НБА сезоне.
Американци су изгубили играча који је двоструки МВП финала, двоструки шампион НБА лиге и двоструки најбољи дефанзивац године.
Сједињене Америчке Државе на Олимпијским играма у групи су са Србијом, Јужним Суданом и Порториком, а са Орловима ће претходно одиграти и припремни меч у Абу Дабију.
Ламин Јамал - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за Месијевог наследника „Уникат!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала