- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Познато ко носи заставу Србије на отварању Олимпијских игара

© Фото : CEVСрбија – Русија, одбојкашице, Европско првенство у Београду
Србија – Русија, одбојкашице, Европско првенство у Београду - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Капитен женске одбојкашке репрезентације Маја Огњеновић и ватерполиста Душан Мандић носиће заставу Србије на свечаној церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу, саопштено је данас после седнице Извршног одбора Олимпијског комитета Србије (ОКС).
„Председница Спортске комисије ОКС Милица Ђуричић обавестила је чланове ИО о предлогу за носиоце заставе Србије на церемонији отварања ОИ у Паризу. Од ОИ у Токију, Међународни олимпијски комитет дао је могућност националним олимпијским комитетима да на церемонији отварања државну заставу носе један мушки и један женски спортиста", саопштено је из ОКС.
У саопштењу се додаје да су чланови ИО прихватили предлог Спортске комисије ОКС да заставу Србије на свечаној церемонији отварања Игара носе одбојкашица Маја Огњеновић и ватерполиста Душан Мандић.
Извршни одбор ОКС донео је одлуку да шеф мисије Олимпијског тима Србије на предстојећим ОИ буде спортска директорка ОКС Соња Васић.
Она је упознала чланове ИО са током припрема Мисије ОКС за Игре у Паризу и поделила важне информације пред наступајуће такмичење.
„Чланови ИО усвојили су промене у оквиру листе категорисаних спортиста програма Олимпијска категоризација - Париз 2024 и Развојни програм. Новоквалификовани спортиста у оквиру програма Олимпијска категоризација - Париз 2024 је рвач Али Арслан, док је у Развојни програм ушло осморо нових спортиста, и то кајакаши Вељко Вјештица и Страхиња Драгосављевић, џудисти Борис Јанковић и Наталија Пролић, рвачи Андрија Михајловић и Милица Секуловић, као и веслачи Сергеј Чипак и Милан Стевановић", саопштено је из ОКС.
тренинг ватерполиста - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
СПОРТ
Светско сребро! Млади ватерполисти показали да је будућност њихова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала