- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Штедња помаже да боље спавате

штедња - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Редовна штедња новца може да поправи квалитет сна, показало је ново истраживање. Довољно је издвајати чак и мале суме са стране.
Иако је штедња постала тешка протеклих неколико година због скока цена хране и рачуна, британски стручњаци кажу да одвајање одређене суме новца са стране подиже ниво животног задовољства будући да се људи који штеде осећају мање анксиозно, мање су склони проблемима са дуговима и боље припремљени да се изборе са неочекиваним догађајима и издацима.
Чување новца, колико год мала сума била, помогло је учесницима истраживања да се опусте и осећају оптимистичније када је у питању њихова будућност. Академици са Универзитета у Бристолу такође су утврдили да је кључ у редовној штедњи, а не толико у износу, преносе британски медији.
Добра илустрација тога је да су они са нижим примањима који су одвајали новац за црне дане бележили сличне нивое сатисфакције као богатији људи који нису штедели са стране.
Истраживање је обухватило податке из неколико различитих студија, укључујући и једно које је током десетогодишњег периода пратило штедњу хиљада људи.
Оно што су такође утврдили јесте да не само да се штедњом повећава животно задовољство, већ да одсуство штедње негативно утиче и повећава анксиозност.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала