- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина ће поново молити Вашингтон да укине ограничења за нападе на Русију

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРакете "калибар" гађају објекте у Украјини
Ракете калибар гађају објекте у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Украјинска делегација, која се налази у Вашингтону на самиту НАТО, поново ће тражити од америчких власти да укину ограничења на употребу америчког оружја за извођење напада у дубину руске територије, пише лист „Политико“, позивајући се на шефа кабинета Владимира Зеленског Андреја Јермака.
Како је рекао Јермак, Кијев месецима тражи од Вашингтона да укине ограничења за примену америчких ракета дугог домета. По његовим речима, Украјина планира поново да покрене то питање ове седмице на састанцима са америчком администрацијом.
Јермак се такође пожалио да у Кијеву и даље не знају када ће стићи војна помоћ коју је одобрио Вашингтон и које наоружање ће бити део тог пакета.
„Испорука и даље касни. Потребно нам је више“, рекао је шеф кабинета Зеленског.
Подсећамо, амерички државни секретар Ентони Блинкен је потврдио 31. маја да је председник САД Џозеф Бајден дао сагласност за извођење напада америчким оружјем на руску територију. Међутим, како је истакао, ради се само о нападима на руску територију у близини Харкова. Истовремено, он није искључио да би домет удара америчким оружјем на територију Русије могао да се повећа.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала