- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова упоредила Кирбијеву изјаву о испорукама Ф-16 Кијеву са подацима о Бајденовом здрављу

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Изјава америчког дипломате Џона Кирбија да нико не жели ескалацију украјинске кризе, у контексту планова НАТО-а да испоручи Кијеву авионе Ф-16, може се упоредити са начином на који америчка администрација информише о здравственом стању америчког председника Џозефа Бајдена, сматра портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Ово личи на оно како је Бела кућа свих ових година покушавала да докаже јавности да је иза затворених врата Бајден ‘веома оштроуман’“, написала је дипломата на свом Телеграм каналу.
Координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби је раније изјавио да „САД не желе ескалацију“ сукоба у Украјини.
Дебата о Бајденовој професионалној неспособности интензивирала се у САД након његовог неуспешног наступа 27. јуна на телевизијској дебати са главним политичким противником, бившим председником Доналдом Трампом. Портпарол Беле куће Карин Жан-Пјер рекла је да је Бајденова администрација „једна од најтранспарентнијих“ у објављивању података о председниковом здрављу и да објављује извештаје тима лекара сваке године откако је преузео дужност. Она је такође рекла да је Бајден „одлучан, снажан и да размишља јасно као и раније“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала