- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Америчке ракете стижу на ротационој основи: Немачка најављује развој својих система

© Sputnik / Игорь Зарембо / Уђи у базу фотографијаАмериканские ракеты Patriot размещены в Польше
Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
САД ће распоредити далекометно ударно наоружање у Немачкој на ротационој основи и очекују да Берлин сам развија такве системе наоружања, изјавио је министар одбране Немачке Борис Писторијус за радио „Дојчалнд рундфунк“.
„Пошто ће ти системи наоружања дугог домета бити пребачени у Немачку само на ротационој основи, то је јасно повезано са очекивањима САД да сами улажемо у развој и куповину таквог далекометног оружја“, рекао је Писторијус.
Како је додао, распоређивање америчких система даће Немачкој времена да развије сопствено наоружање. Такође, министар одбране Немачке је сигуран да ће САД испунити своју обавезу чак и уколико на предстојећим изборима у Америци победи Доналд Трамп.
Пентагон је раније саопштио да ће Сједињене Америчке Државе од следеће године почети распоређивање далекометних ударних система у Немачкој, укључујући хиперсонично оружје.
Противрадарска ракета дугог домета AGM-88G AARGM - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
РУСИЈА
Озбиљна грешка Вашингтона: Америчке ракете у Немачкој биће на нишану Русије
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала