- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наставља се скандалозна хајка на руске спортисте – забрањени Карацев и Кудерметова!

© Sputnik / Александар Джорович / Уђи у базу фотографијаАслан Карацев, руски тенисер
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Аслан Карацев и Вероника Кудерметова, руски такмичари у тенису, добили су забрану учешћа на Олимпијским играма!
Скандалозну одлуку донео је Међународни олимпијски комитет, наводећи да су Карацев и Кудерметова „повезани са режимом руског председника Владимира Путина“.
МОК је спровео „тест неутралности“ у вези са специјалном војном операцијом у Украјини и наведено је да Карацев и Кудерметова „нису прошли“.
Кудерметова, која је била девета на свету, добила је црвени картон јер јој је спонзор и даље Тафтнефт, руска нафтна компанија која је под санкцијама због веза са режимом.
За Карацева, бившег полуфиналисту Аустралијског опена и освајача медаље на претходним Олимпијским играма није дато објашњење.
МОК је недавно донео одлуку да спортисти ових земаља могу да играју у Паризу, али без националних обележја, као неутрални такмичари. Да би то остварили, морају да прођу и серију тестова како би у врхунском олимпијском форуму били сигурни да нико од њих нема никакве везе са режимом у Моксви, нити је изразио било какав вид подршке.
Већ је нотирано и да је Мира Андрејева, веома перспективна млада руска тенисерка, неколико пута лајковала проруске шале на рачун ситуације у Украјини, Карен Хачанов је на друштвеним мрежама поставио фотографију са Ђорђевим крстом, руским одликовањем, док је Анастасија Потапова била на некој утакмици Спартака из Москве у дресу овог клуба који је повезан са руском армијом.
Ни Хачанов ни Потапова неће имати проблеме због тога, јер су одавно одлучили да не иду у Париз.
Са друге стране, Андрејева која је још малолетна, на списку је путника, заједно са Јекатерином Александровом и Дијаном Шнајдер. У мушкој конкуренцији су пријављени Данил Медведев, Роман Сафијулин и Павел Котов.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала