- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Оштетио је Србију – и добио награду?!

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIФрансоа Летексије
Франсоа Летексије  - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Француз Франсоа Летексије судиће финале Европског првенства између репрезентација Шпаније и Енглеске, саопштила је Европска фудбалска унија (УЕФА).
Летексије (35) је међународни судија од 2017. године, а у каријери је судио на 65 званичних мечева у УЕФА такмичењима.
Француз је на овогодишњем ЕП судио три утакмице и то Шпанија - Грузија, Данска - Србија и Хрватска - Албанија, док је био четврти арбитар на мечу Немачка - Шкотска.
Летексије се „прославио“ у утакмици између Данске и Србије када није досудио очигледан фаул над Александром Митровићем у казненом простору ривала.
Јоаким Меле је повукао Митровића за дрес што је требало да буде санкционисао према мишљењу бившег судије Мануела Графа из Немачке.
„Чист пенал у групи Ц! Не можете срушити играча јасније од овога. ВАР? Зашто? Та ситуација је још једном одлучила о судбини Србије на великим такмичењима и они ће поново бити са правом разочарани - као што су били после Светског првенства 2018. године“, навео је Граф.
Без обзира на то, Летексије је добио награду од УЕФА и судиће финале Европског првенства.
УЕФА је саопштила да ће помоћне судије бити Французи Сирил Миније и Мехди Рамуни, док је за четвртог арбитра одређен Пољак Симон Марчињак. Пољак Томаш Листкиевич је одређен за помоц́ног резервног судију.
У ВАР соби биће Французи Жером Бризар и Вили Делажо и Масимилијано Ирати из Италије.
Утакмица између Шпаније и Енглеске биће одиграна у недељу од 21 сат у Берлину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала