- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Гојку Божовићу „Базјашка повеља“

© АрхипелагГлавни уредник "Архипелага" Гојко Божовић
Главни уредник Архипелага Гојко Божовић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Песник Гојко Божовић овогодишњи је добитник награде "Велика базјашка повеља", саопштила је данас издавачка кућа "Архипелаг".
Чланови жирија Саша Јашин, Љубинка Станков, Миладин Симоновић, Предраг Деспотовић и Славомир Гвозденовић једногласно су донели одлуку да награде Божовића за укупни песнички опус, наведено је у саопштењу.
Како је најављено, "Велика базјашка повеља" биће уручена Божовићу 18. августа у порти манастира Базјаш, у оквиру традиционалне културне манифестације "Дани Преображења Срба у Румунији", која ће бити одржана од 16. до 19. августа у Темишвару, Базјашу и Белобрешки.
Награду "Велика базјашка повеља" од 1994. године додељује Савез Срба у Румунији из Темишвара, који је и организатор "Дана Преображења Срба у Румунији". Међу досадашњим добитницима награде су Иван В. Лалић, Миодраг Павловић, Матија Бећковић, Љубомир Симовић, Бранислав Петровић, Милосав Тешић, Душко Новаковић и други.
Матија Бећковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
КУЛТУРА
Кочићева награда припала песнику Матији Бећковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала