- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Западни медији: Загрљаји Путина и Модија узнемирили америчке званичнике

© Sputnik / Gavriil Grigorov/POOL / Уђи у базу фотографијаПрезидент РФ Владимир Путин и премьер-министр Индии Нарендра Моди во время встречи в резиденции Ново-Огарево
Президент РФ Владимир Путин и премьер-министр Индии Нарендра Моди во время встречи в резиденции Ново-Огарево - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Загрљаји премијера Индије Нарендре Модија са председником Русије Владимиром Путином уочи самита НАТО узнемирили су америчке званичнике, пише агенција „Блумберг“.
„Загрљај Модија са Путином уочи кључног самита НАТО, који амерички председник Џозеф Бајден одржава у Вашингтону, узнемирили су америчке званичнике који су тешње везе са том азијском земљом означили као камен темељац своје спољне политике“, наводи се у чланку.
Како се истиче, амерички званичници су сигурни да ће америчко-индијски односи превазићи „ову епизоду“ кроз наставак отворених разговора. Истовремено су признали да је посета Модија у Русију била „тешка и непријатна“ за Бајденов тим.
Лист подсећа да је Моди током посете поздравио руског председника као пријатеља, те да је његово путовање у Москву донело дубљу цивилну нуклеарну сарадњу две земље, а најављено је и проширење дипломатског присуства Индије у Русији.
Сусрет руског председника Владимира Путина са индијским премијером Нарендром Модијем - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
РУСИЈА
„Не“ диктату Вашингтона – снажна порука две светске велесиле
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала