- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Бајден је био веома забринут“: САД покушале да спрече Модијеву посету Русији

© Sputnik / Artur Gabdrahmanov / Уђи у базу фотографијаСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Амерички Стејт департмент покушао је да спречи посету индијског премијера Нарендре Модија Русији, објавио је „Вашингтон пост“, позивајући се на изворе у америчкој администрацији.
Извори истичу да је амерички председник Џозеф Бајден ове недеље био веома забринут због термина састанка Модија и руског председника Владимира Путина.

Према речима извора, заменик државног секретара Курт Кемпбел је почетком јуна контактирао министра спољних послова Индије Винаја Кватру у нади да ће одложити Модијеву посету, која се према распореду поклапала са самитом НАТО у Вашингтону.

Премијер Индије боравио је у званичној посети Русији 8. и 9. јула. Председник Русије Владимир Путин уручио је индијском премијеру Нарендру Модију орден Светог Андреја Првозваног након разговора у ужем формату у Кремљу. Посета Русији прво је Модијево путовање откако је по трећи пут преузео дужност премијера.
Последњи пут шеф индијске владе био у Русији 2019. године, када је посетио Владивосток. Модијево последње путовање у Москву било је 2015. године.
Сусрет руског председника Владимира Путина са индијским премијером Нарендром Модијем - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
РУСИЈА
„Не“ диктату Вашингтона – снажна порука две светске велесиле
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала