- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ упозорава на опасне провокације: НАТО ракете већ гађају територију Русије

© Sputnik / Evgeny BiyatovПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Ракетама, произведеним у земљама НАТО, већ се изводе напади на руску територију, а могуће повећање домета тих удара је чиста провокација која води ескалацији тензија, упозорио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Како је рекао новинарима, позиви на укидање ограничења украјинских напада на Русију западним оружјем представљају нову, веома опасну рунда ескалације напетости.
Он је прецизирао да се западним ракетама дугог домета већ гађа руска територија – Донбас и Новорусија.

„Најважнија ствар је да се тим ракетама већ изводе напади на нашу територију. Не заборавимо да су Луганск, Доњецк, Херсон и Запорожје територије Руске Федерације. Што се тиче повећања растојања далекометних ракетних удара на територију Русије, то је чиста провокација, нова, веома опасна рунда ескалације напетости“, нагласио је Песков.

Према његовим речима, неке западне земље и даље покушавају да одрже равнотежу и противе се кијевској либерализацији режима за употребу ракета дугог домета.
„Видимо изјаве представника неких престоница, из Лондона и тако даље, који више не виде никаква ограничења у вези са тим. Видимо земље које и даље покушавају да одрже неку равнотежу и кажу да су против либерализације режима за употребу далекометних пројектила“, додао је портпарол Кремља.
Раније је Украјина позвала да се укину ограничења за нападе на руску територију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала