- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва реаговала: Увредљиве изјаве Бајдена на рачун Путина – недопустиве

© Tanjug / AP Photo/Jacquelyn MartinПредседник САД Џозеф Бајден
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Непристојне изјаве америчког председника Џозефа Бајдена о руском лидеру Владимиру Путину су неприхватљиве и не служе на част лидеру САД, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Упркос томе што је то све унутрашња ствар САД и брига америчких бирача, а не наших, ипак има смисла рећи да и даље сматрамо да је такво понашање апсолутно неприхватљиво и недопустиво за лидера државе, када тако са непоштовањем говори о лидерима других држава. Мислим на његове изјаве о председнику Путину. То је за нас неприхватљиво и сматрамо да то никако не служи на част лидеру САД. То је оно на шта обраћамо пажњу и што је за нас апсолутно неприхватљиво“, нагласио је портпарол Кремља.
Говорећи о новом лапсусу америчког лидера, када је на самиту НАТО Путина назвао председником Украјине, Песков је рекао да је то унутрашња ствар САД.

„Приметили смо да је цео свет обратио пажњу на то. Овде не може бити коментара. Јасно је да се ради о лапсусима. Јасно је да су добили такав одјек у контексту унутрашњих политичких дискусија у САД које сада прати цео свет. Али то није наша ствар, то је унутрашња ствар САД“, рекао је Песков.

Бајден је на прес-конференцији након самита НАТО покушао да увреди руског председника, рекавши да су „најдубљи и најстарији страхови Европе оживели јер је „крвожедни лудак кренуо у марш“.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
РУСИЈА
„Даме и господо, председник Украјине - Владимир Путин“: Шок у сали и тихи аплауз за Бајдена
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала