- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Проруски кандидат“: Захарова урнебесно реаговала на нови Бајденов гаф, Шолц и Макрон га правдају

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је назвала америчког председника Џозефа Бајдена „проруским кандидатом” након што је уместо Владимира Зеленског као председника Украјине представио – Владимира Путина.
„Чини ми се да злогласно 'руско мешање у америчке изборе' више не може да се сакрије – ово је проруски кандидат којим управља 'рука Кремља'. Чекамо хистерију Хилари Клинтон поводом 'напада на америчку демократију' и извештај Стејт департмента о откривању завере 'унутрашњих терориста'“, написала је Захарова на Телеграму.
С друге стране, немачки канцелар Олаф Шолц и француски председник Емануел Макрон покушали су да оправдају Бајденов најновији гаф.
„Џо Бајден има добру репутацију, показао је да је способан да доноси исправне одлуке... Лапсуси се дешавају, то не мења ништа везано за садржај његовог говора“, рекао је канцелар, а преноси Ројтерс.
Макрон позвао је на блажу реторику према америчком лидеру.
„Сви ми понекад погрешимо... То се десило и мени, могло би да се понови сутра, замолио бих вас за толерантност“, преноси агенција АФП речи француског председника на молбу новинара да прокоментарише Бајденову грешку.
Амерички председник Џозеф Бајден поново је шокирао јавност – он је на самиту НАТО у Вашингтону, представљајући председника Украјине, уместо Владимира Зеленског рекао да ће се обратити „председник Путин“.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
РУСИЈА
„Даме и господо, председник Украјине - Владимир Путин“: Шок у сали и тихи аплауз за Бајдена
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала