- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија

Моћна Србија победила Француску – Јокић и Богдановић предводили Орлове

Пратите нас
Кошаркаши Србије савладали су репрезентацију Француске у припремном мечу пред Олимпијске игре резултатом 79:67 (18:23, 27:9, 15:20, 19:15).
Осим што је представљао припрему за Олимпијске игре, овај меч био је и судар НБА звезда односно Николе Јокића, троструког МВП-а, и Виктора Вембањаме, младог Француза који је прошле године био први пик на драфту.
На старту су се њих двојица и наметнули, а онда је цео француски тим појачао темпо и стигао до предности. На крају прве деонице водили су 23:18.
Међутим, Орлови су одлично отворили другу деоницу, брзо су стигли до преокрета, а потом и до двоцифрене предности. Може се рећи да посебно радује игра у одбрани Орлова који су посебно у другој четвртини затворили све прилазе свом обручу.
Судије су биле наклоњене Французима, то је љутило Јокића, али управо због те љутље српски ас почео је да игра још боље, како у нападу тако и у одбрани. Поигравао се и са Гобером и са Вембањамом и са Лесором... Просто је невероватно какву центарску линију имају Триколори, а још је невероватније како је Јокић рутински решавао дуеле против њих. Довољно је рећи да је у првом полувремену убацио 17 поена и имао девет скокова.
Поједини потези, погоци уз фаул, па оне његове тројке, подсетили су на најсветлије моменте Сомборца у дресу Денвера. Неко би помислио и запитао се да ли Јокић то може да понови у дресу Србије, а Никола је то рутински чинио и терао љубитеље кошарке да им падне вилица од количине мајсторства.
За ову фазу припрема Србија је одиграла заиста јако добро, заправо одлично. Посебно радује игра у дефанзиви, али радује и разноврсност и у нападу. Још више радује што је јасно да ће наши репрезентативци играти још боље, чекаће се повратак и опоравак Николе Јовића.
Занимљива је била нервоза Француза у трећој деоници која је кулминирала расправом Гобера и Батума. Они се, као домаћини и екипа која поседује Вембањаму, сврставају у фаворите за злато, сматрају се екипом која би могла да добије Американце.
Појачали су француски кошаркаши ритам у последњих неколико минута, успели су да смање заостатак на само четири поена разлике, а онда је Василије Мицић погодио важну тројку.
Србији је посао отежао посао Јокићев пети фаул односно његово искључење. Још једну тројку од велике важности убацио је и Филип Петрушев који је Србији тако донео плус девет. Печат је још једном тројком ставио капитен Богдан Богдановић.
Најбољи појединац на мечу био је Јокић са 20 поена, 12 скокова и једном асистенцијом, а пратио га је Богдановић са 15 поена, скоком и две асистенције. Код Француза се највише истакао млади Вембањама са 14 поена, десет скокова и три асистенције.
Импресиван утисак оставили су кошаркаши Србије у првој јавној провери пред Олимпијске игре.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
23:04 12.07.2024
40' – Крај! Победа Србије
Орлови славили резултатом 79:67.
22:39 12.07.2024
30' – Крај треће деонице 60:52
У трећој четвртини истакао се Богдан Богдановић, капитен српског тима, који је атрактивним потезима осигурао предност Орлова. Французи су почели боље да играју одбрану и успели су да смање заостатак.
На самом крају деоници невероватну тројку је погодио Вембањама.
21:54 12.07.2024
20' – Завршено је прво полувреме 45:32
Српски кошаркаши одлично су отворили другу деоницу и преокренули су резултат. Разиграо се Никола Јокић који је са Алексом Аврамовићем био највише заслужан за двоцифрену предности српског тима.
Мора се истаћи да су судије биле наклоњеније Французима, али на крају је то и помогло Србији јер су неке одлуке изнервирале Јокића који је после тога показао какав је кошаркашки мајстор.
Србија после првих 20 минута има убедљиву предност.
21:26 12.07.2024
10' – Крај прве четвртине 23:18
Србија је у једном тренутку имала предност, али Французи су брзо успели да изједначе, а потом и поведу. Отишла је та предност чак и на десет поена разлике.
21:08 12.07.2024
21:00 12.07.2024
Добро дошли!
Пратићемо припремну утакмицу Србије и Француске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала