- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Весић: Послодавци да прилагоде рад запослених на високим температурама

© Sputnik / Лола ЂорђевићРадници на скели
Радници на скели - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је данас послодавцима да воде рачуна и прилагоде рад запослених током топлотног таласа.
Весић је рекао да је још прошле недеље издао препоруке послодавцима како током високих температура да организују рад.
Захвалио је свим грађевинарима који раде напољу у овим условима, јер без њих не бисмо имали овакав развој Србије и грађевинске индустрије.
Међутим, послодавци морају да воде рачуна о томе како да их заштите, поручио је Весић.
"Захвалан свима који раде на овим временским условима. Они су заиста хероји за Србију, инжењерима, свима онима који раде на грађевинама, али да послодавци воде рачуна о томе да они који раде буду заштићени. Моја молба свим послодавцима је да не гледају на трошкове већ да заштите људе. Понављам данас апел, поготово што нас за викенд чекају заиста високе температуре", рекао је Весић за Танјуг.
Каже да у екстремним временским условима, између 11 и 16 сати када су највеће врућине, послодавци треба да организују рад тако да радници не буду на отвореном.
"И пошто нас за овај викенд чекају заиста велике врућине, моја молба послодавцима је да се рад организује, тако да почну раније, на пример у четири, пет или шест сати, а да се онда рад организује тако да раде и касније. Да организују рад да не трпи динамика, јер проблем је са грађевинским пословима што је грађевинска сезона лети, људи морају да раде, али са друге стране да раде тако да људи могу нормално да функционишу", навео је он.
Весић је, такође, тражио од послодаваца да обезбеде довољно воде и хране на градилишту и направе за раднике заштиту, на пример шаторе, да би људи могли повремено и да се склоне, да ту проведу неко време.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала