Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Џефри Сакс рекао истину – САД су 1999. имале за циљ разбијање Србије и постављање Бондстила

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин поручио је да је професор Универзитета Колумбија Џефри Сакс рекао истину када је оценио да је америчко бомбардовање 1999. имало за циљ да се разбије Србија и постави Бондстил на Балкану. Тој истини, истакао је Вулин, ми Срби сведочимо свих ових деценија.
САД су некада директно, некада преко савезника, некада преко НАТО разбиле Југославију као део обрачуна са Србима, а онда 1999. године покушале и да разбију Србију, рекао је Вулин.
Није Србија, додао је, једина земља у којој су Сједињене Америчке Државе пучем промениле власт да би поставиле марионете или саградиле војне базе каква је Бондстил.
Није Србија, како је навео, једина земља чије су предводнике Сједињене Америчке Државе криминализовале или ставиле под санкције и није Србија једина земља која има политичаре и интелектуалце који имају критичко мишљење о свему осим о насиљу над својим народом и осим о политици САД-а.
„Где сте борци и боркиње, има ли вас активисти и активисткиње, где сте политичари и политичарке, зашто не подржите професора Сакса и са њим критикујете политику САД, бар са онолико ентузијазма са којим нападате Србију и Александра Вучића. Или бар јавно оптужите Џефрија Сакса да је нарко-дилер и руски шпијун, како умете да кажете свима нама који не ћутимо као ви", поручио је Вулин у саопштењу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала