Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Затворска казна од 15 година за Аљидемаја

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Мухамед Аљидемај из Крњине код Истока осуђен је данас на затворску казну од 15 година пошто га је суд у Приштини прогласио кривим за наводно почињени ратни злочин против цивилног становништва у Избици код Клине током 1999. године.
Коменаришући пресуду, један од његових адвоката Милош Делевић изјавио је за Танјуг да је првостепени суд само прочитао оптужницу и исту искористио као једини доказ против Аљидемаја додајући да се образложење пресуде уопште не базира на изјавама сведока.
"Одбрана је доказала да су сведоци дали 5 различитих описа окривљеног критичног дана. Сви сведоци су изјаве дали након хапшења Мухамеда 22 године после рата", рекао је Делевић
Он је нагласио да је пресуда још један доказ неправичног суђења Основног суда у Приштини за ова кривична дела и још један доказ подилажења одлуком медијима и јавности.
"Одбрана је огорчена оваком одлуком суда, јер је апсолутно сигурна у невиност Мухамеда Аљидемаја. Потражићемо правду на вишим инстанцама", рекао је Делевић.
Према оптужници Аљидемај је заједно са припадницима српске војске и полиције учествовао у убијању албанских цивила у Избици код Клине током сукоба 1999. године.
Аљидемај је више од 20 година живео у Београду, а ухапшен је 2021. године када је дошао на Косово и Метохију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала