- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Како то изгледа када се више од 1.800 инжењера појави на конкурсу за 10 радних места /видео/

© Фото : видео скриншот/Твитер/NDTV)Ред за посао у Индији
Ред за посао у Индији - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2024
Пратите нас
Више од 1.800 људи се појавило на отвореном интервјуу за 10 слободних радних места које је огласила инжењерска компанија у граду Џагадија у индијској држави Гуџарат.
Видео који се појавио на друштвеној мрежи X за само осам сати је постао виралан, а коментари углавном указују на „застрашујућу и тужну“ ситуацију у којој су се Индијци нашли.
Неки од коментара су:
„Ово је реалност ситуације незапослености у Индији, а ми и даље причамо о хинду-муслиманском питању, мандирима и џамијама, Индији и Пакистану“.
„Овај видео је застрашујући и показује слабости нашег образовног система. Наш образовни систем припрема кандидате да буду добри радници, уместо да их припрема за предузетништво“.
„Оглас је захтевао најмање три године искуства, па ниједна особа која се види у овом снимку није незапослена. Плата је била добра, тако да је број пријава био огроман“.
„Овај инцидент приказује жестоку конкуренцију за посао и подсећа на потребу за стварањем више радних места, као и потребу за развојем вештина и јачањем економије како би се обезбедиле адекватне могућности за оне који траже посао. Док је ентузијазам кандидата за посао за сваку похвалу, он такође наглашава хитну потребу да се реше све већи проблеми незапослености и да се ради на обезбеђивању адекватних прилика за све“, преноси Форбс.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала