- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Које су бање најјефтиније у Србији

© Wikipedia / Sasha SBЦентар Сокобање
Центар Сокобање - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2024
Пратите нас
Бањски туризам у Србији цвета, нарочито током лета. Страни и домаћи туристи радо се одлучују за боравак у познатим српским лечилиштима, како због здравља тако и због предивне природе, али и повољних цена.
Списак бања које треба посетити у Србији је дугачак. Све су посебне на свој начин, од оних најпознатији, па све до оних које су мање познате. Скоро свака бања има значајну историји и велики број историјских личности које су некада боравиле у њима.
Смештај у већини бања у Србији је веома повољан. Цене су такве да свако може себи да приушти бар неколико дана на једном од ових места. Ми смо издвојили топ пет најповољнијих бања у Србији, а то су: Луковска Бања, Сијаринска Бања, Прибојска Бања, Сокобања, Пролом Бања.

Цене смештаја у Луковској Бањи

Цена смештаја у близини ове Луковске Бање знатно су мање него у хотелима. У огласима се издаје један апартман у којем је цена преноћишта само седам евра. Собе имају посебно купатило, а кухиња је заједничка. Једна соба је двокреветна са купатилом. Кухиња и трпезарија су издвојене као посебне просторије, пише портал Биз.
Најјефтинији смештај у огласима на интернету је коштао свега пет евра. Апартман је у приватном власништву и налази се у непосредној близини центра овог бањског лечилишта, а део су комплекса са 12 новоизграђених двокреветних соба на два нивоа.
У огласу је писало да сваки ниво има заједнички дневни боравак и заједничку кухињу. Свака соба поседује купатило, кабловску ТВ, интернет, подно грејање. Додато је још да објекат поседује паркинг уколико долазите својим аутом.
За 8,5 евра (944 динара) се у овој бањи у Србији може наћи преноћиште 50 метара од строгог центра, с тим што је истакнуто да је цена скупља ако је број ноћења мањи од пет, па је цена у том случају 1.000 динара по особи дневно.

Цене смештаја у Сијаринској Бањи

Ноћење у Сијаринској Бањи може се наћи по доста повољним ценама, па се тако издаје апартман за 14 евра по особи. У опису огласа стоји да се апартман налази у близини бање, од које је удаљен свега 500 метара. Гостима је од додатне опреме на располагању интернет, тв, покривачи, постељина...
Један од огласа је изненадио - собе за издавање у Сијаринској бањи која се налази 100 метара од гејзира за само 500 динара по особи, а на располагању су вам три двокреветне собе, тераса, купатило.
Иако сте мислили да је 500 динара превише јефтино, ту је још један оглас где је цена ноћења - 300 динара. Смештај се налази на само 150 метара од хотела и гејзира, а исто толико и од олимпијског базена.

Цене смештаја у Прибојској Бањи

Смештај у Прибојској Бањи је веома повољан. У склопу Прибојске Бање налази се Рехабилитациони центар "Бања" који је реновиран 2019. године. У реновираној згради отворено је одељење физикалне медицине и рехабилитације Прибој. На другом спрату зграде обезбеђен је и смештај за све пацијенте. Поред хотелског смештаја посетиоцима је и на располагању приватни смештај.
Приватни смештај у Прибојској Бањи је врло повољан. Посетиоци који тамо тренутно бораве кажу да се цене крећу од 1.200 динара, такође додају да је велики број туриста дошао у ову бању и из Србије, аи и Црне Горе и Босне. Интересовање је заиста велико.
На 350 метара од Прибојске Бање може се наћи апартман за свега 18 евра. Објекат има дневну и спаваћу собу, кухињу, купатило, испред се налази двориште и игралиште за децу. У склопу смештаја је и бесплатан паркинг као и интернет.
Још један апартман у близини Прибојске Бање издаје се по цени од 20 евра. У склопу апартмана постоји и ресторан. Апартман има спаваћу собу и купатило. Паркинг је бесплатан, на располагању је и тераса, а гости могу да користе бесплатан интернет.

Цене смештаја у Сокобањи

Апартман који се налази на око километар од центра Сокобање, а могу ноћити две одрасле особе за 20 евра. У смештају се налази велики брачни кревет као и један кревет за једну особу. Таксе и надокнаде се плаћају три евра, а није на одмет напоменути да је преостала још једна соба по овој цени.
На истој удаљености још један власник издаје собе за 20 евра, али имајући у виду тренутне температуре, то неће бити проблем јер је време идеално за боравак у природи или неком бањском базену.
Нешто ближе центру, на око 300 метара, издаје се двокреветна соба за 23 евра. Власник наглашава прелепи поглед на Ртањ и могућност коришћења бесплатног паркинга. По овој цени се може изнајмити и апартман у кући у центру Сокобање или у пансиону.
Студио апартман можете изнајмити за 22 евра са свим таксама и надокнадама. Смештај је површине 40 квадрата и поседује три кревета, два "сингл" кревета и један брачни кревет. Посебна погодност јесте и игралиште за децу и велика тераса са погледом на врт.

Цене смештаја у Пролом Бањи

У овој бањи се налази хотел "Радан", који има капацитет око 1.700 места. Посетиоци могу боравити још и у апартманима и приватним собама, што је бизнис који се развија у готово свим бањама у Србији. Када се погледа актуелна понуда на интернету, апартмани се крећу од 20 до 30 евра. Има и "лукс" варијанти, чија је цена од 50 евра па навише.
У једном комплексу апартмана ноћење кошта десет евра, а како је навео власник, издаје само једнокреветне собе. Мала двокреветна соба са брачним креветом се може наћи за 25 евра, а за три евра више и цео апартман - спаваћа соба, дневни боравак, кухиња и купатило, а доручак се добија бесплатно.
За 30 евра за ноћ се може изнајмити породични студио. Састоји се од три кревета за једну особу и великог брачног кревета. Нешто модернији и опремљенији смештај кошта 40 евра.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала