- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Карлос: Знам како против Новака

© AP Photo / John WaltonКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2024
Пратите нас
После годину дана Новак Ђоковић и Карлос Алкарас поново ће се срести у финалу Вимблдона. Разлога за самопоуздање српски ас увек има без обзира на све околности, али има их и Шпанац који је прошле године славио у мечу за титулу.
„Знам како да играм против Ђоковића- Новак је играо много великих финала, много и добио. Прошле године смо играли веома тежак меч. Ставио ме је у велики проблем“, рекао је Карлос Алкарас после пласмана у финале Вимблдона.
Истиче да се Новак и он сада одлично познају и да обојица знају како да победе један другог.
„Играо сам више пута против Ђоковића на финалима Грен слемова, мастерса… Знам како је играти против њега. Сигуран сам да и он зна како да игра против мене да би ме победио. Биће то веома интересантан меч. Ја сам спреман за изазов“, поручио је Шпанац.
Алкарас је у полуфиналу савладао Данила Медведева, а занимљиво је да ни у том мечу, а ни раније није размишљао о одбрани титуле.
„Покушавам да не размишљам на тај начин. Сваки меч је рат, противници покушавају да те победе, а ја сам свестан да је то могуће. Размишљам само да треба да пружим најбољи тенис. Откако је почео турнир, нисам помислио да браним титулу, тако да се на неки начин осећам као прошле године“, објаснио је тренутно трећи рекет света.
Говорио је и о својим партијама на овогодишњем Вимблдону.
„Против Томија Пола сам боље играо. Јасно је да Данил и Томи другачије играју и морао сам да се адаптирам на обојицу. У сваком случају долазим у финале са великим самопоуздањем, одличним нивоом тениса, сјајним кретањем. Верујем да ћу у недељу постићи добар резултат“, самоуверен је Алкарас.
Меч са руским асом пратио је из Карлосове ложе и Лука Модрић, хрватски фудбалер и легенда Реал Мадрида.
„Већ сам рекао да ће недеља бити забавн дан за Шпанце. Гледаће моје финале, гледаће финале Еура. Ја ћу, међутим, размишљати само о ономе што мене чека. Лука је сјајна особа, срели смо се неколико пута. За њега ће увек бити места у мојој ложи“, поручио је Алкарас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
СПОРТ
Ђоковић: Бомбе су падале изнад моје главе – а ја сам сањао трофеј Вимблдона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала