- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

РХМЗ: 35 степени у 20 сати, не назире се крај врелом таласу у данима пред нама

© Sputnik / Лола ЂорђевићДевојка са кишобраном као заштитом од сунца
Девојка са кишобраном као заштитом од сунца - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2024
Пратите нас
Температура у већини места у Србији у 20 сати је изнад 30 степени, а у Београду, Новом Саду и Крагујевцу измерено је 35 степени.
За степен нижа температура је у Зрењанину, Лозници, Ћуприји. У Палићу, Сомбору, Сремској Митровици, Кикинди, Ваљеву, Неготину, Краљеву, Крушевцу, Нишу је 33 степена, показују подаци Републичког хидрометеоролошког завода.
Због изражене влажности ваздуха у неким градовима субјективни осећај је знатно изнад измерене температуре, па је тако према РХМЗ, у Новом Саду субјективни осећај тренутно као да је 42 степена, а у Лозници и Сремској Митровици 39.
Најсвежије је тренутно на Копаонику где су измерена 23 степена, следе Сјеница са 24 степена и Црни Врх са 26 степени, док је на Златибору 28 степени.
На подручју целе Србије на снази је црвени метео-аларм, који означава врло опасно време.

Тропске ноћи у градовима

РХМЗ упозорава да се веома изражен топлотни талас наставља и у другој декади јула са максималним температурама од 35 до 40 степени и уз тропске ноћи у урбаним срединама.
У другој половини следеће седмице, од 17. јула, очекује се мањи пад температуре и то прво у северним, западним и централним пределима Србије, али ће се и даље задржати веома топло време.
Упркос мањем освежењу, са великом вероватноћом ће се и надаље продужити период са тропским данима, у већим урбаним срединама и тропским ноћима, уз дефицит падавина.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала