- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Како су обични људи постали изузетно богати: Лекције које свако може применити

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Кофер са новцем – илустрација
Кофер са новцем – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Пут ка финансијском успеху често је поплочан вредним лекцијама и саветима. Самоостварени милионери, људи који су свој пут ка богатству започели из скромних почетака, нуде јединствену перспективу о томе како постићи финансијски успех.
Њихова искуства и савети које су добили током свог путовања могу бити непроцењиви за све оне који теже бољем финансијском положају.

Тимски рад је кључ успеха

Стив Дејвис, извршни директор Total Wealth Academy, наглашава важност тимског рада у постизању финансијског успеха. Иако се термин „самоостварени милионер“ често користи, Дејвис истиче да је то заправо погрешан назив.
„Не верујем да тако нешто постоји. Имао сам 100 људи у свом тиму. Заиста је потребан тим да би се постигли овакви резултати,“ каже он.
Ова перспектива наглашава важност сарадње и умрежавања у пословном свету.

Проактивност као животна филозофија

Једна од најважнијих лекција коју је Дејвис научио није била директно повезана са новцем. Његов наставник у средњој школи, пуковник Ал Томас из Маринског корпуса САД, научио га је о личној одговорности. Дејвис ово назива „проактивношћу“ – приступ животу у којем преузимате одговорност за све што вам се догађа, било добро или лоше. Ова филозофија омогућава људима да преузму контролу над својим животом и финансијама.

Диверзификација прихода

Инспирисан цитатом Ворена Бафета, Дејвис је рано схватио важност диверзификације прихода.
„Никада не треба да зависите од једног извора прихода, попут посла, и увек треба да улажете како бисте створили други,“ каже он. Ово га је навело да истражи могућности улагања у некретнине, што је постало кључно за његов финансијски успех.

Окружите се успешним људима

„Ако се дружите са девет губитника, ускоро ћете постати десети,“ цитат је који је оставио дубок утисак на Дејвиса.
Ова мудрост наглашава важност окруживања успешним људима. Међутим, препознајући изазов проналаска успешних људи који имају времена за менторство, Дејвис је пронашао алтернативу у књигама, читајући дела аутора попут Зиг Зиглера, Стивена Ковија и Тонија Робинса.

Континуирано учење је кључ успеха

Чед Вилардсон, оснивач и председник Пацифик Капитал, наглашава важност континуираног учења.
„Чуо сам да су ‘они који уче они који зарађују, а лидери су читаоци’,“ каже он.
Вилардсон је развио навику читања две до три књиге недељно више од деценије, фокусирајући се на теме о новцу, успеху и личном развоју. Ова посвећеност учењу довела га је до тога да и сам напише четири бестселер књиге.

Храброст у суочавању са страхом

Вилардсон дели моћну метафору о страху и храбрости: „Страх је попут мокрења у панталоне, а храброст је кретање напред и предузимање акције са мокрим панталонама.“ Ова слика илуструје важност предузимања акције упркос страху, што је кључно за преузимање ризика и изградњу успешног пословања.

Рано и често улагање

Практичан савет који је Вилардсон добио и применио јесте „улагати рано и често, без обзира на то колико зарађујете.“
Чак и када је зарађивао скромних 36.000 долара годишње и издржавао породицу, Вилардсон је улагао део сваке плате. Ова навика поставила је темеље за његов будући финансијски успех.

Не можете зарадити пут до финансијске слободе

Можда најтежа лекција за прихватити је да „не можете зарадити пут до финансијске слободе; морате улагати да бисте до ње стигли,“ истиче Вилардсон. Он објашњава да повећање животног стандарда обично апсорбује сав додатни новац који људи зараде. Само улагање омогућава сложену камату и веће поврате на ваш новац.

Примена лекција

Ови савети самоостварених милионера пружају драгоцен увид у путовање ка финансијском успеху. Од важности тимског рада и проактивности, преко континуираног учења и диверзификације прихода, до храброг суочавања са страховима и дисциплинованог улагања, ове лекције могу бити примењене у животу свакога ко тежи финансијском просперитету.
Кључ је у разумевању да финансијски успех није резултат једне велике одлуке или среће, већ низа малих, конзистентних акција током времена. Прихватање ових савета и њихова примена у свакодневном животу може поставити темеље за дугорочну финансијску стабилност и раст.
Без обзира на ваше тренутно финансијско стање, ове лекције пружају оквир за доношење бољих финансијских одлука. Можда нећете одмах постати милионер, али примена ових принципа може вас поставити на пут ка већој финансијској сигурности и просперитету. Запамтите, пут ка финансијском успеху је маратон, не спринт, и сваки корак у правом смеру вас приближава вашим циљевима, пише Форбс.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала