- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Краљ Чарлс постао власник стана у Њујорку вредног 6,6 милиона долара

CC0 / Unsplash/Afif Ramdhasuma / Њујорк
Њујорк - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Британски краљ Чарс III постао је власник стана у луксузном резиденцијалном торњу на Менхетну у чувеном "реду милијардера", са погледом на Централ парк, што је, како медији преносе, 24. некретнина у Њујорку на чијем се уговору помиње краљево име.
Трособни стан се простире на 1.000 квадрата. Налази се у небодеру који је тренутно четврти по висини у САД-у, на 57 улици на 11 спрату. Има три спаваће собе и пет купатила. Зграда има свој тениски терен, базен и сауну.
Подаци кажу да је стан купио субјект повезан с краљем за 6,6 милиона долара, да га је платио три милиона мање од порвобитне тражене цене.
Роберт МекКабинг, директор за трговину и инвестиције у канадском конзулату у Њујорку, потписао је акт у име краља Чарлса, и он за Њујорк Пост каже да краљ у њему неће живети.
Медији подсећају да је краљ Чарлс III постао суверени владар Канаде након смрти своје мајке, краљице Елизабете II, у септембру 2022. и да је то разлог зашто се његово име помиње при куповини.
МекКабинг наводи да краљ неће користити стан јер је купљен да буде званична резиденција за Генерални конзулат у Њујорку.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала