- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарски министар: Европа више нема политичара који би могли да преговарају о Украјини

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Осим мађарског премијера Виктора Орбана, у Европи више нема политичара који би могли да воде дијалог о миру у Украјини са великим политичким играчима, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

„Осим премијера Виктора Орбана, ниједан политичар то не би могао да уради, поготово европски. У ствари, осим премијера Мађарске, нема више европских политичара који би могли да разговарају са свима, који би свуда били прихваћени, које би сви прихватили као партнера за преговоре или дијалог“, рекао је Сијарто.

У Европи нико не би могао да разговара са лидерима Кине, Русије, Украјине, Турске и „бившим и, по мишљењу многих, будућим председником Сједињених Држава“ у периоду од недељу дана, нагласио је он.
"Поред зараћених страна, постоје три велика играча у светској политици који могу имати одлучујући значај. То су Кина, која заступа став присталица мира и која је већ представила мировни план, САД, где се сада налази предизборни хаос... и Европска унија, која је до сада само копирала политику САД и није градила сопствену стратегију“, рекао је он.
Према његовим речима, ако би „ова три главна играча могла да представљају мирољубиву позицију, онда би постојала шанса“ да сукоб почне да се решава, а не да иде у ескалацију.
Доналд Трамп и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
СВЕТ
„Вест дана“: Орбан и Трамп послали важне поруке након састанка на Флориди
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала