- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Највеће насукавање сисара у историји Америке /видео/

© AP Photo / International Fund for Animal Welfare Насукани делфини
Насукани делфини - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Насукавање више од 140 делфина код Кејп Кода прошлог месеца потврђено је као највеће масовно насукавање сисара у историји САД, наводе спасиоци животиња.
На основу прегледа података и снимака из ваздуха масовног насукавања у близини Велфлита у Масачусетсу, за који се верује да је почело 28. јуна, закључено је да се насукало 146 делфина, саопштио је Међународни фонд за добробит животиња, преносе амерички медији.
Велфлит се налази на североисточном краку Кејп Кода.
Делфини су пронађени насукани у плитким муљевитим равницама Велфлита у области званој "Гат" или Велико острво на реци Херинг.
"Верујемо да је 102 (делфина) преживело вишедневни догађај, што представља (око) 70 одсто стопе преживљавања", казала је Стејси Хедман, директорка комуникација за глобалну непрофитну организацију за добробит и очување животиња, која спасава, опоравља и пушта животиње.
Над седам делфина је извршена еутаназија, а 37 је умрло природним путем, навела је Хедманова.
Делфини, китови или плискавице се сматрају насуканима "када се пронађу угинули, било на плажи било да плутају у води, или живи на плажи, а да не могу да се врате у воду", наводи Национална управа за океане и атмосферу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала