- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Никола и Никола – два точка на једном бициклу

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Било је понеких чаршијских прича да Никола Јокић на неки начин гуши Николу Милутинова својом величином, да га ставља у своју сенку, али се временом показало да двојица српских дивова испод обруча имају сјајан однос и да гурају један другог напред. Нема сумње да ће тако бити и на Олимпијским играма у Паризу.
Како време пролази све је изгледније да су Никола и Никола два точка на истом бициклу. Да раде заједно и иду у истом смеру.
Видело се то и на припремној утакмции против Француске када су Јокић и Милутинов покривали позиције четири и пет, играли су заједно на центарским позицијама и одлично су се надопуњавали у ситуацији када недостаје играча на позицији четири.
У моменту када је Никола Јокић отказао учешће у репрезентацији за Светско првенство у Манили, било је прича и мишљења да је Милутинов тиме остављен на цедилу, да ће морати сам да изнесе цео терет на Мундобаскету.

Испоставило се да данашњи кошаркаш Олимпијакоса јесте имао највећу улогу испод обруча, али и да је Милутинова управо Мундобаскет подигао до нових висина. Управо по повратку са Филипина појавили су се снимци како Милутинов слави баш са Јокићем, без грама зле крви, уз широки осмех.

Занимљиво је и да је Милутинов док је био на Мундобаскету дао изјаву да би „све било још боље да је Јокић заједно са екипом“.
Жеља му се испунила јер је троструки МВП НБА лиге одлучио да игра за Србију на Олимпијским играма па ће тако сада два српска мајстора кошарке моћи да се допуњују у Паризу што ће бити велики плус за српски тим.
Доказ да су у добром односу недавно је дао и Јокић када је истакао да Милутинов заслужује да игра у НБА лиги, што свакако значајно позитивно утиче на углед Милутинова у НБА оквирима.
Момак из Сомбора очигледно добро познаје квалитет свог саиграча из репрезентације, а када је износио предвиђања за најбоље тимове Евролиге уврстио је ту и Олимпијакос управо због Милутинова.
„Мислим да ће Реал и Барселона бити међу четири најбоља тима. Можда Монако и надам се Олимпијакос јер мој пријатељ Никола Милутинов игра тамо“, истакао је Никола Јокић.
Само нека наставе да се подржавају, а на нама је да се радујемо што ће двојица Никола бити део истог бицикла на Олимпијским играма које убрзо следе.
Већ су почели да врте педале.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала