- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Емотивни Новак: „Ја сам и даље дете које живи свој сан“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
После пораза у финалу Вимблдона, Новак Ђоковић истакао је да је разочаран, али да мора да буде и поносан јер је стигао до борбе за трофеј само пет недеља после операције колена.
У прва два сета Новак Ђоковић као да се није појавио на терену. Карлос Алкарас то је перфектно искористио, а када је српски ас почео да игра далеко боље у трећем сету било је касно.
„Није резултат који сам хтео, посебно у пра два сета. Ниво тениса није био добар, али Карлос је играо добар тенис, веома комплетан, имао је све. Пробао сам да га пољуљам, спасао три меч лопте, али није суђено. Потпуно заслужена победа и велике честитке за фантастичан тенис. Такође, његовом тиму, Хуан Карлосу и породици, сјајан посао радите, делује као да је један човек, али цела екипа је ту, сви су заслужни. Он има само 21 годину и невероватан је, само наставите тако“, рекао је Новак.
Упркос томе што је разочаран јер је другу годину заредом поражен у финалу, Новак овога пута има разлога и да буде поносан јер се уопште вратио на терен.
„Наравно, морам да будем поносан. Очигледно сам тренутно мало разочаран, али када вратим последњих неколико недеља кроз шта сам прошао са тимом, морам да кажем да сам врло задовољан јер Вимблдон је увек био дечачки сан. Увек сам желео да будем овде, покушавам да се подсетим како је нестваран осећај бити овде и борио сам се за трофеј десет пута, сваки пут осећам се као први пут. Ја сам дете које живи дечачке снове“, рекао је српски ас.
На крају је имао посебну поруку за породицу и свој тим.
„Хвала мојој жени, волим те, хвала ти на подршци и хвала што си овде. Мојој дивној деци Стефану и Тари, хвала вам што доносите осмех на моја лице сваког дана. Сваки пут кад се расплачем кад их видим на овој церемонији, почели су да воле тенис све више и више. Не знам да ли ћу имати нерава да наставим са тренерском каријером за мог сина, али ако желиш да то јуриш ја сам ту за тебе. Хвала мом тиму, тренерима, физиотерапуету, хвала што сте са мном кроз добра и лоша времена. Ви знате кроз шта смо прошли, волим вас све и хвала вам. Хајде да наставимо даље“, рекао је Новак Ђоковић на крају церемоније.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
СПОРТ
Непрепознатљиви Ђоковић поражен у финалу – Алкарас је поново шампион Вимблдона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала