- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас славио па се поклонио Новаку: „Невероватан борац – још нисам велики шампион“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Није Новак Ђоковић успео да се освети за прошлогодишњи пораз и уместо тога Карлос Алкарас освојио је свој други пехар на Вимблдону. Приликом доделе трофеја истакао је да је о том тренутку маштао још као дванаестогодишњи дечак.
„Ово је сјајно за мене ,да поново освојим трофеј. Када сам имао 12 година рекао сам да желим да победим на Вимблдону. Успео сам да остварим сан и наставићу даље, ово је најлепши турнир и најбољи трофеј који могу да освојим“, рекао је Карлос Алкарас на церемонији после финала са Новаком Ђоковићем.
Иако је деловало да је до победе дошао рутински, у трећем сету могло је да се деси свашта јер је Новак спасао три меч лопте.
„Било је 40:0, он је невероватан борац знао сам да ће пробати да нађе шансу . Било је тешко, покушао сам да останем миран и фокусиран, трудио сам се да играм најбољи тенис и заиста сам задовољан што сам на крају успео. Срећан сам што сам у овој ситуацији“, рекао је шпански тенисер.
Постао је тек шести играч који је у једној години успео да освоји титуле на Ролан Гаросу и Вимблдону.
„Само се борим, верујем, не знам. Заиста је сјајна ствар бити у том друштву. Не сматрам себе великим шампионом још увек, трудим се да наставим да градим своју стазу“, поручио је Алкарас.
Имао је речи хвале за српског аса којем се нарочито диви јер је само неколико недеља после операције поново на терену и то у финалу.
„Заборавио сам да честитам Новаку и тиму, било је тешко за тебе, урадили сте невероватан посао после Ролан Гароса и операције. Ниси знао да ли ћеш могћи да играш, а стигао си до финала. То је невероватно, причао сам и са својим тимом, да играш уопште поене и мечеве неколико недеља после операције, велико поштовање за тебе и твој тим“, рекао је Алкарас.
За крај је морао да чује и по неки звиждук јер је упитан за финале Европског првенства између Енглеске и Шпаније.
„Са мојим тимом ћу гледати, ја сам свој посао урадио, сада фудбалери . Биће тежак меч“, поручио је нови/стари шампион Вимблдона.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Драганова јефтина демагогија – грешка!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала