- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Осам конгресмена сматра Бајдена кривим за атентат на Трампа

© AP Photo / Gene J. PuskarДоналд Трамп после атентата
Доналд Трамп после атентата - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Осам конгресмена из Републиканске партије изјавило је да актуелни председник САД Џозеф Бајден сноси кривицу за покушај убиства његовог претходника Доналда Трампа.
"Главна порука Бајденове кампање је да је Доналд Трамп ауторитарни фашиста који мора бити заустављен по сваку цену. Ова реторика је директно довела до покушаја убиства Трампа", написао је републикански сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс.
Члан Представничког дома и Трампов присталица Весли Хант написао је на Иксу да је Бајденова реторика довела до политичког насиља.
„Тужилац из округа Батлер у Пенсилванији требало би одмах да поднесе оптужницу против Бајдена за подстицање на убиство“, написао је конгресмен Мајк Колинс на Иксу.
Републиканац Кит Селф написао је на Иксу да сваки Американац треба да буде огорчен, због подстицања актуелног председника на насиље над Трампом.
Конгресмени Лорен Боберт, Марша Блекберн, Ник Лалота и Клаудија Тени такође су оптужили Бајдена.
Како је раније пренео Политико, позивајући се на снимак разговора Џозефа Бајдена Беле куће и донатора Демократске партије, амерички председник је рекао да је време да се престане са причама о дебатама, треба се фокусирати на Трампа.
Амерички агенти обезбеђују председничког кандидата Доналда Трампа након покушаја атентата на митингу у Пенсилванији - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
РУСИЈА
Захарова: Атентат на Трампа ─ америчка демократија доведена до самоубилачког стања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала