- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Посланица Врховне раде: Главни командант украјинске војске спреман да потпише капитулацију

© AP Photo / Vadim GhirdaГенерал-пуковник Олександр Сирски
Генерал-пуковник Олександр Сирски - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Посланица Врховне раде Украјине Маријана Безуглаја изјавила је да главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски пристаје на прекид ватре, па чак и на капитулацију украјинских трупа и да не верује у победу Кијева.
Безуглаја је на својој страници на друштвеној мрежи Фејсбук (екстремистичка организација, забрањена у Руској Федерацији) критиковала Сирског, рекавши да је главнокомандујући Оружаних снага Украјине злочинац и да сваки дан његовог мандата смањује борбену ефикасност украјинских трупа.
„Многи извори су ми потврдили две изузетно важне тачке у вези са положајем Сирског и његове пратње: пристаје да потпише примирје и све врсте варијација на тему капитулације и наметања мира, не верује у победу и искрено сматра да нисмо у стању да стекнемо предност над Русима на сопственој земљи“, написао је Безуглаја.
Према њеним речима, Сирски је донео одлуку да ротира неке јединице Оружаних снага Украјине, упркос приговорима команданата који су директно укључени у сукоб. Као резултат, каже посланица, пробијена је одбрана Оружаних снага Украјине у Торецку и Њујорку у ДНР.
Безуглаја је раније оптужила украјинског министра одбране Рустема Умерова да не контролише ситуацију у Оружаним снагама Украјине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала