- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кари: Много је историје иза нас – биће тешко победити Србију

© AP Photo / Jed JacobsohnСтеф Кари
Стеф Кари - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Кошаркаши Србије и Сједињених Америчких Држава одиграће пријатељску утакмицу пре меча који их очекује у Паризу у групној фази Олимпијских игара, а Стеф Кари пред та два дуела истакао је да ове две земље имају богату историју међусобних мечева.
После сјајног издања које су кошаркаши Србије приказали против Француске, пре Олимпијских игара имаће још две провере. У Абу Дабију чекају их сусрети са Аустралијом и Сједињеним Америчким Државама.
Пред пут у Париз и припремама за Игре говорио је и Стеф Кари.
„Ове утакмице су јако битне. Свака утакмица биће прилика да помало учимо о себи, да знамо на шта треба да се фокусирамо када утакмице заиста буду важне, у Паризу. Све је згуснуто. У НБА лиги имате месец и по дана тренинг кампа пре него што сезона почне, сада имамо само три недеље“, рекао је Кари.
Истиче да Американци врло добро познају репрезентацију Србије, а он се сећа и меча са Орловима још из млађих дана.
„Играо сам за репрезентацију до 19 година у Србији, баш против Србије. Добили смо их у групи, а онда су нам они узвратили у мечу за злато. После тога смо им се реванширали у финалу Мундобаскета 2014. у Шпанији. Много је историје иза нас“, рекао је Кари.
За српски тим Американац је имао само речи хвале.
„Искрено, не знам како ће бити играти против њих овде, али су са нама у групи на Играма и ето, чека нас неколико добрих окршаја. Биће тешко добити Србију, зато ми морамо да будемо фокусирани на оно што ми знамо и да то спроведемо у дело. Србија је доста тежак ривал, као и још неке репрезентације које ћемо видети на Играма“, поручио је амерички кошаркаш.
Ово ће за Стефа Карија бити прве Олимпијске игре у каријери.
„Све је досад било изузетно, овде су момци који су много тога постигли у својим каријерама. Забавно нам је и сви смо спремни за оно што следи. Дошли смо овде, оставили его по страни и донели само позитивне ствари из истих, заборавили смо на све остало осим на оно што нам је најважније, а то је да победимо. Осећам се као дете у продавници играчака, јер још нисам имао прилику да искусим Олимпијске игре“, рекао је Стеф Кари.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
СПОРТ
Виландерова прогноза пред финале: Веће шансе Ђоковићу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала