- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тристан најављује: У бољој сам форми него прошле сезоне – одомаћио сам се

© Sputnik / Лола ЂорђевићТристан Вукчевић
Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Тристан Вукчевић, млади српски кошаркаш, од наредне сезоне играће у тиму са Алексом Саром, играчем који је изабран са друге позиције на драфту. Срећан је Тристан што ће у Вашингтону имати добро познато друштво, али и због тога што је уверен да ага чека боља сезона од претходне.
Тристан Вукчевић и Алекс Сар заједно су били део јуниорског тима Реал Мадрида, а сада ће заједно градити НБА каријеру.
„Када сам имао 14 година и играо за Реал, Тристан је такође био део клуба. Невероватно је да се поново срећемо, понекад причамо о периоду у Мадриду. Сјајно је видети докле смо догурали“, рекао је Сар.
Вукчевић је у НБА лиги од прошле сезоне када је напустио Партизан. Визардси су га најпре отпустили, а онда обновили уговор који подразумева да српски кошаркаш буде доступан развојном тиму.
Међутим, Тристан је уверен да га чека боља сезона од претходне.
„У бољој сам форми него прошле сезоне, одомаћио сам се. Велика је промена када дођете из Европе, али су ми утакмице у НБА и летњој лиги помогле да се прилагодим“, истакао је Вукчевић.
Имао је изузетно лепе речи за новог саиграча.
„Познајем Алекса још из Реала, две године смо били саиграчи. Лепо је имати неког крај себе ко ти је пријатељ из детињства. Он је стигао у клуб током моје друге сезоне у Реалу. И тада је био веома висок, снажан и атлетски надмоћан. Нисмо имали прилику да играмо заједно због разлике у годинама, али смо одрадили неколико тренинга. Одувек је изузетан, али и повучен, побринућу се да се то промени“, рекао је Вукчевић.
Долазак новајлија у тим не види као препреку већ као прилику да научи.
„Нисам забринут због нових играча, овде сам да играм кошарку. Имамо велики број квалитетних центара и ‘четворки’, сигурно ћу научити понешто од њих. Јонас је ново појачање, великан међу европским центрима, једва чекам да напредујем под његовим вођством“, истакао је Вукчевић.
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
СПОРТ
Србија четврти фаворит за златну медаљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала