- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Весић: У новембру грађевинска дозвола за брзу саобраћајницу „Вожд Карађорђе“

© Sputnik / Лола ЂорђевићГоран Весић
Горан Весић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је да ће половином новембра бити издата грађевинска дозвола за брзу саобраћајницу "Вожд Карађорђе" и да би радови могли да почну већ до краја године.
"Да ли ће радови почети ове године, зависи колико ћемо имати новца у буџету, ја се надам да можемо да почнемо, с обзиром да ћемо ми већ до средине новембра имати грађевинску дозволу, тако да ће сви технички услови бити испуњени да радови почну", рекао је Весић.
Каже да је Влада усвојила план посебне намене за први део брзе саобраћајнице.
"То је део који почиње од Малог Пожаревца, везе између аутопута Београд - Ниш, затим до Младеновца, пролази поред Сопота, од Младеновца до Аранђеловца, Орашца и до Чибутковице, односно до Лазаревца", рекао је Весић за Танјуг.
Весић је додао да је дужина овог дела саобраћајнице нешто више од 82 километра и додаје да је после у плану да се настави према Рачи и Лапову, што ће бити други део брзе саобраћајнице.
Министар је рекао да је приликом усвајања овог плана разговарано и са грађанима и да је доста примедби усвојено.
"Укинут је крак према Тополи који је био предвиђен првим планом, јер су грађани дали аргументе, затим решен је један проблем у Младеновцу, тако да је то начин како можемо заједно са грађанима који ће наравно имати највише користи од те брзе саобраћајнице да радимо", рекао је Весић.
Министар је истакао да уколико се почне са радовима у новембру, она може бити завршена до половине 2026. године.
"То ће значити потпуно другачији начин живота и у Тополи, Аранђеловцу, у читавој Шумадији, зато што ће се од Београда до Аранђеловца долазити за мање од пола сата, и то комфорним путем, брзом саобраћајницом. То значи развој туризма, привлачење нових инвеститора", рекао је Весић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала